Építőipari tanácsadás kicsit szabadszájúan, de nagyon érthetően

KömKel: minden, ami családi ház...

Best of... 2017. 40. hét

2017. október 07. - KömKel

A "Kőmíves Kelemen" facebook csoportban online kérdezz-felelek zajlik,

rajtunk kivül más építőiparban dolgozó szakemberekkel, építkezőkkel vagy még csak ezen gondolkodókkal.

Árak, rétegrendek, építészet, gépészet, tervkritika... minden napirenden van. 

Kérdezz, válaszolj, kommentelj, vagy csak csendben tanulj.

note_logo_bestof2017_40_1.jpg

A hét kérdéseiből szemezgettünk:

- A véleményeteket szeretném kérni tető ügyben. Ki mi alapján választott, választana? Gyártó illetve anyag érdekelne. Bramac, Tondach, Terran...?? Kerámia vagy betoncserép? (link)

szomszéd kerítése mellé (bal oldalra) szeretnénk szerszámtároló faházat tenni a hátsó kertbe. Tudjátok esetleg, hogy hány cm/m-t kell elhagynunk hivatalosan a kerítésétől? (link)

- Aki nem generálossal épít:
Műszaki ellenőrnek mennyit és mikor fizettek? (link)

- Használt házat vettünk (25 éves), padlófűtés van. A nappaliban járólap van. Az lenne a kérdésem, hogy rá lehet tenni a lamináltat vagy fel kell verni? Mire kell figyelni? (link)

- Van egy kétszárnyú erkélyajtónk, már többször állította a vasalatokat az ablakos. Délelőtt és este szépen működik, de amikor délután melegebb van akkor nagyon akad az alja, nehéz nyitni-zárni. Kicsit aggódom, normális ez? Nagyon meleg már nincs is. Van hozzá sorolva egy egyszárnyú erélyajtó is, az mindig jól működik. Még mellékelnék képet, a tokot ott is szétfúrták ahol szerintem nem kellett volna, több helyen is. Ez csak esztétikai problémát okoz, vagy mást is? Sajnos ezt még ledugózni sem lehet. (link)

- Szeretnék majd a terasz fölé egy pergolát, amire napvitorlákat lehet lógatni. Milyen módja van, hogy a falhoz csavarozzam az egyik oldalát, hőhídmentesen? 20 cm hőszigetelés lesz a házon. Tud erre valaki egy mórickás csomópontot rajzolni? (link)

- Segitseget szeretnenk kerni. E-gerendas a fodemunk. A belestestek vegeit ki mivel tomi be hogy ne menjen bele a beton?(link)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komkel.blog.hu/api/trackback/id/tr512937669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása