Logo Pic
RÁJEN 2024. június 17.

Mi tartott ennyi ideig?

volvo-240-turns-40-photo-gallery_6.jpg

Nem túlzás szerintem azt mondanom, hogy több évtizedes késéssel hozta ki a Matchbox a nem kombi 240-es Volvót "normális" méretben, hiszen csak Superkings kombi volt eddig a kínálatukban, de az legalább több változatban: sima, mentő és rallye support. (Megjegyzem, egyik sincs már meg.) Pedig hát szerintem a 240-es az autótörténelem egy olyan ikonikus, megkerülhetetlen darabja, amelyet minden kisautó gyártónak kvázi kötelessége lenne elkészíteni - bár lehet, hogy a 142-es tulajok pont az ő kedvencüket hiányolják ugyanígy, mindegy. Mindenesetre a személyes érintettségem okán is nagyon vártam már ezt a kisautót, nem volt kérdés, hogy megveszem-e, és nem is okozott csalódást - ráadásul egy klasszikus Volvo esetében külön jópofa kis plusz jelentésárnyalatot kap a karton bal felső sarkában olvasható Designed for a lifetime felirat:

20240619_152446.jpg

20240619_152455.jpg

20240619_152509.jpg

Csodásan részletes festést kapott a 100-ból a 99-es sorszámon futó kisautó orra és feneke is, lámpák, rács, rendszám, minden van, ami kell. Nyilván nem rugózik, nem nyílik semmije, ezt talán mondanom sem kell, de szerencsére van a MB-on belül egy olyan széria, a Moving Parts, ahol ilyesmi is előfordul. Mivel nem úgy került hozzám ez a kisautó, hogy belefutottam egy üzletben és leakasztottam a kampóról, meglehetősen drágán vettem, emiatt viszont csak egy példányt engedtem meg magamnak - és ezért van az, hogy nem is bontottam ki. Szóval így nem tudom megmutatni rendesen, ezért az internet segítségét kellett kérnem, hogy megcsodálhassuk együtt a kisautót kicsomagolva is:

Én ezeket a Matchbox-kerekeket egyébként nem annyira kedvelem, de ehhez jó választás volt, el kell ismerjem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy e kék szín mellett (amilyen egyébként szerintem a valóságban soha nem volt a rendelhető színek között) még majd milyenekben jelenik meg, egyáltalán jut-e majd abból nekem is, de egy bordónak örülnék, már csak az exem miatt is... Köszi, hogy elolvastátok!

Vissza a címlapra
szirszarjaim
Legjobban pörgő posztok
A mercato csütörtöki hírei
Apuleius • 4 nap
A házasságom teljesen szexmentes
Life Advisor • 7 nap
Motta ragaszkodna Souléhoz, Milik elősegítheti Calafiori érkezését?
venember83 • 8 nap
Nagy magyaros vajkrém teszt
Linda Morvai • 11 nap
HIVATALOS: Douglas Luiz csatlakozott a Juventushoz
Apuleius • 1 nap
Cikkek a címlapról
Szentivánéji álom - Rod Stewart búcsúkoncert az MVM Dome-ban
2024. június 22-e különleges dátumnak bizonyult. Nemcsak azért, mert ezen a napon volt az idei év Pride vonulása és este a Múzeumok Éjszakája, hanem mert több mint öt évtizedes szólókarrierjét lezáró turnéján Rod Stewart színpadra lépett nálunk. A címben jelzett Szent Iván éj ugyan csak egy nappal…
Kölcsönlakás (2019)
A film annó 2019 Valentin-napjára került mozikba, alig három héttel Andy Vajna halála után. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
>