Logo Pic
Msylwia 2024. április 25.

6 jel, hogy a szervezeted tele van méreggel!

facebook_bejegyzes_940x788_px_2024-04-25t150621_083.jpegA méreganyagok több úton is bejuthatnak a szervezetünkbe, például a belélegzett levegőn, az elfogyasztott ételeken keresztül vagy épp a bőrrel érintkezve. A méreganyagok károsíthatják például a hormonrendszert, fáradékonyságot, a betegségekre való fokozottabb hajlamot okozhatnak. Ha a szervezetünkbe felhalmozódik a káros anyag, iyenkor a testünk jelzéseket ad, amiket nem árt felismerni. 

Makacs bőrproblémák - A bőrünk azonnal jelez, ha a szervezetünkben valami nem működik optimálisan. Az arcon megjelenő aknék,  a túlzottan zsíros arc, az irritált, viszkető bőr mind utalhat a szervezetben felhalmozott méreganyagokra. A bőrünk az egyik fő eszközünk a méregtelenítésre. Hihetetlennek tűnik, de a bőrünkön keresztül több méreganyag szívódik fel, mint a tápcsatornán keresztül.

Emésztési problémák - Ha gyakran tapasztalsz emésztési zavarokat vagy székrekedést, az lehet, hogy a feldolgozott élelmiszerekben található tartósítószerek, mesterséges színezékek és aromák okozzák. A megoldás lehet a víz és a sok zöldség fogyasztása.

Hasra hízás -  Ha azt tapasztaljuk, hogy leginkább a has területére rakódik le a zsírpárna, ennek az lehet az egyik oka, hogy a felhalmozódott méreganyagok megakadályozzák, hogy a szervezett szabályozni tudja a cukor és koleszterin szintet, sőt még a hormon szintünkre is befolyással lehet.

Indokolatlan fáradtság - Nemcsak a tavaszi fáradtság vagy a feszített munkatempó eredményezheti az erőtlenségünket, fáradékonyságunkat, hanem a méreganyagok is, amik megnehezítik a szervezetünk optimális működését. A toxinok állandó fáradékonyságot, energiahiányt, enerváltságot okozhatnak. Sőt, az arra fogékonyaknál a méreganyagok erős migrént is kiválthatnak. 

Izzadás - Ha fizikai megterhelés ellenére vagy a legkisebb mozgástól is izzadunk, elképzelhető, hogy a méreganyagok túlságosan leterhelik a májat, ami így még inkább azon igyekszik, hogy megszabaduljon tőlük. 

Különböző allergiák - Az allergia megjelenése gyakran a máj túlterheltségéhez vezethető vissza. Ha túl sok káros anyag kerül a véráramba, az könnyen okoz viszkető bőrtüneteket.  

Most tavasszal érdemes egy kicsit tehermentesíteni a szervezetünket. Kezdjünk bele egy csalántea kúrába, rendkívül hatásos gyógynövény. A legjobb vér és vesetisztító, felfrissíti és energiával tölti fel az egész szervezetet. Ha nem szeretjük az ízét, egy kis méz vagy menta hozzáadásával javíthatunk rajta. Emellett kezdjünk szaunázni rendszeresen!

Vissza a címlapra
Pár perc az egészségért
Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!
Legjobban pörgő posztok
Nagy natúr camembert teszt
Linda Morvai • 13 nap
A Roma elleni mérkőzés
Apuleius • 2 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 9 nap
Agresti: Di Gregorio, Zirkzee és Greenwood valós célpont
venember83 • 7 nap
Két szabadnappal kezdi a hetet a csapat
venember83 • 8 nap
Cikkek a címlapról
A ceglédi Kenyérváró-hegy
A ceglédi Kenyérváró-hegyet legjobb tudomásom szerint sehol sem jegyzik. A "hegy" napjainkra már teljesen feledésbe merült, viszont Cegléd története szempontjából úgy gondolom, hogy mindenképpen említést érdemel. A Kenyérváró-hegyet és annak helyét még évekkel ezelőtt, régi térképek alapján…
Miért nem akart Szent László király lenni?
Más kapva kapott volna az alkalmon, őt viszont úgy kellett győzködni, hogy lépjen trónra.
>