Logo Pic
Apuleius 2024. június 30.

HIVATALOS: Douglas Luiz csatlakozott a Juventushoz

douglas_luiz_bejelentes.jpgNapok óta már csupán a hivatalos bejelentés hiányzott az ügyben, azonban ma délután végre ez is megérkezett, a két érintett klub egyaránt közölte, hogy a Juventus szerződtette az Aston Villa középpályását, Douglas Luizt.

A brazil középpályás öt évre kötelezte el magát, 2029 június 30-ig érvényes szerződést írt alá a torinói klubbal, amely a közlemény szerint 50 millió eurót, valamint további 1.5 millió euro járulékos költséget fizet az Aston Villának, az összeg pedig négy pénzügyi év alatt kerül majd kiegyenlítésre.

"Hivatalos: Douglas Luiz a Juventus játékosa! A brazil válogatott játékos öt évre szóló, 2029 június 30-ig érvényes szerződést írt alá a Bianconerivel.

Az 1998 májusában Rio de Janieróban született Douglas Luiz Soares de Paulo a Vasco da Gama ifjúsági csapatában tette meg első lépéseit a futballban, s itt mutatkozott be az első csapatban 2016-ban.

Mindössze 29 alkalommal lépett pályára a brazil klubnál, Douglas Luiz hamar magára vonta a figyelmet máshol, s először igazolt Európába, amikor a Manchester City szerződtette, azonban a Girona csapatánál szerzett nevet magának egy két évre szóló kölcsön során.

46 alkalommal lépett pályára a spanyol csapatban a hazai bajnokságban és az európai sorozatban, mielőtt az Aston Villa szerződtette, s itt történt, hogy nemzetközi szintre lépett, behívót nyert a brazil válogatotthoz, amelynél 2019-ben mutatkozott be.

A Birminghamben töltött időszakban Douglas Luiz a Premier League egyik legjobb középpályásává vált, 22 gólt szerzett és 24 gólpassz fűződik nevéhez 204 pályára lépése során.

A 2020-as olimpiai játékokon Tokyóban képviselte Brazíliát, s hozzásegítette országát ahhoz, hogy aranyérmet nyerjen a Spanyolország elleni fináléban.

Most Douglas Luiz új kalandokba kezd a Juventusnál, öt az Aston Villánál töltött évet követően, ahol exponencionális fejlődést mutatott mind technikailag, fizikálisan és taktikailag.

Isten hozott a Juventusnál, Douglas. Alig várjuk, hogy a pályán láthassunk!" - szól a Juventus hivatalos honlapjának bejelentése Douglas Luiz érkezéséről.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Magas alkoholtartalmú (strong) sör teszt
Linda Morvai • 6 nap
Közel a megegyezés Thuram ügyében
Apuleius • 2 nap
A mercato csütörtöki hírei
Apuleius • 7 nap
Időkapszula: NB I. 1984/85 Tavaszi zárás - Edzői gyorsmérleg 2.
maribor_ • 6 hónap
A házasságom teljesen szexmentes
Life Advisor • 9 nap
Cikkek a címlapról
Alappuzha (Alleppey)
A Kelet Velencéjeként emlegetett Alappuzha, természeti szépségével, smaragdzöld holtágaival, pálmafákkal övezett tavaival és gyönyörű, buja rizsföldjeivel vonza a látogatókat.
Az Eucalathis (Brachiopoda) nemzetség története a Földközi-tengerben: sókrízis előtt és után, a Gibraltári-szorosnál fennakadva
Az ősmaradványokból kiolvasható információk mennyisége és jelentősége független a fosszíliák méretétől. Esetünkben az Olaszországban talált, alig néhány milliméteres mikromorf Brachiopodák nyújtanak hasznos adatokat a Földközi-tenger legsúlyosabb környezeti katasztrófája, az egész medence csaknem…
>