Logo Pic
Apuleius 2024. április 12.

Allegri: "A klub dönti majd el, mi a legjobb a Juventus számára"

allegri_massimiliano_mutogat_6.jpgA Fiorentina elleni győzelemmel a Juventus remélhetőleg maga mögött hagyta a kínos és értékelhető eredményektől mentes időszakot, s szombat este a torinói városi rangadón kell begyűjtenie az újabb három pontot, ami ahhoz szükséges, hogy a csapat közelebb kerüljön egyik legfőbb céljához, s biztosítsa helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásában.

"Elkann fontos szavakat mondott, amelyek rávilágítanak arra, ami három esztendővel ezelőtt is elhangzott. Minden szezonban szerepeltetnünk kellett az első csapatban a NextGen játékosait, hogy a klubot fenntarthatóvá tegyük, s úgy gondolom, hogy így is tettünk. Az elkövetkező években a munka folytatódik Giuntoli igazgatóval." - utalt vissza a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató során Massimiliano Allegri John Elkann szavaira, aki a napokban "nulladik évről" beszélt a klub életében.

"Jelenleg csak a céljainkra kell gondolnunk, ezek felette állnak mindennek. Úgy gondolom, hogy a kvalifikációval a Bajnokok Ligájába 100 millió euro forog kockán, ezért most ez az elsődleges cél, s mindenki kiveszi a részét. Ami a jövőt illeti, ahogyan mindig, a klub dönti majd el, mi a legjobb a Juventus számára. Most az a legjobb, ha összetartunk, s ezért a célért játszunk."

Szombaton torinói városi rangadó vár a csapatra, s ez lehet az utolsó Allegri számára, aki nyáron távozhat a zebramezesek kispadjáról.

"Nem gondoltam erre, csak arra gondoltam, hogy ez egy fontos rangadó, különösen számunkra, a város és a klub számára. Egy olyan klub, mint a Juventus, a történelme és a neve miatt nem maradhat ki a Bajnokok Ligájából, már csak pénzügyi okok miatt sem.

Keményen kell dolgoznunk, s az utolsó hónapra kell összpontosítanunk. Amikor elkezdtük a szezont, az volt a cél, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába, s a klub megerősítette ezt. A másik cél az Olasz Kupa volt. Fontos, hogy továbbra is versenyben maradjunk. Számos dologról az utolsó hónap hoz döntést, de fontos, hogy itt vagyunk. Most el kell érnünk a céljainkat.

Alkalmazkodom a játékosaimhoz. Jurić egy kiváló edző, s mindig nehéz a csapatai ellen játszani. Nehéz mérkőzés lesz, a rangadó különleges mérkőzés Torino és a szurkolók számára. Kulcsfontosságú mérkőzés számunkra, pontokra van szükségünk ahhoz, hogy közelítsünk a célunkhoz. A Torinónak 15 kapott gól nélküli mérkőzése van, ami azt jelenti, hogy két mérkőzésenként kaptak egy gólt, s összesen csak tízet hazai pályán. A védelmük a negyedik legjobb a bajnokságban. A városi rangadó mindig különleges. 

Két kérdés maradt bennem: hogy Kostić vagy Iling, illetve hogy Cambiaso vagy Weah lépjen-e pályára."

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 9 nap
Agresti szerint a kupadöntő után várhatók konkrétumok Motta kapcsán
venember83 • 7 nap
A Milan elleni mérkőzés
venember83 • 5 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 4 nap
Két szabadnappal kezdi a hetet a csapat
venember83 • 3 nap
Cikkek a címlapról
Falkland-szigeteki háború 4. rész - A munka ünnepe
Előszó A Falkland-szigeteki háborúról szóló sorozat előző része az első két nap eseményeivel foglalkozott a két hadiflottára fókuszálva. Azonban a munka ünnepén az Argentin Légierő is igen aktív volt, lássuk hát az eseményeket az ő szemszögükből is. Május 1. és 2. további fejleményei Az…
Őrülten szexi éjszakák Amanda Learrel
1962-ben, a Paolo Cavara, Gualtiero Jacopetti és Franco Prosperi szennyturkász direktortriója által „világra segített” Kutyavilággal (Mondo cane) vette kezdetét az olasz eredetű mondo filmek divatja, amely aztán csaknem két évtizeden át képtelen volt megszűnni. Aki a „hanyatló Nyugaton” ilyesfajta…
>